·
15 dkg rizs
· 2 dl víz
· 5 + 1 dl tej, 5 dkg margarin
· két csipetnyi só
· 2 csomag vaníliás cukor
· 4-5 evőkanál cukor
· 1/2 citrom reszelt héja
· 1/2 citrom reszelt héja
· cukrozott kakaópor, eperlekvár a tetejére
A rizst alaposan átmossuk, majd takarékon, lefedve feltesszük főni a vízben. Amikor beszívta az összes vizet, hozzáadjuk margarint, és felöntjük a tejjel. Megsózzuk, belereszeljük a citromhéjat. Lefedve takarékon főzzük tovább, időnként nagyon óvatosan megkeverjük. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Amikor már majdnem az összes tejet felszívta, hozzákeverjük a cukrot is.
Addig főzzük, míg a rizs teljesen beszívta a tejet. Akkor jó, ha a rizsszemek puhák és a tejberizs állaga lágyan keverhető. Ha készen van, további egy dl tejet is keverhetünk még hozzá, mert kihűlve megszilárdul, így azonban lágy marad.
A tetejét megszórjuk kakaóporral és egy kanálnyi eperlekvárt teszünk rá. Öt adag lesz belőle :-)
Imádjuk:)
VálaszTörlés