Nagyon szeretjük a gyümölcs, sült hús párosítást, így mikor a boltban megláttam egy gyönyörű sertésszűz darabot, le is csaptam rá. Nem volt nagy darab, 40 dkg kb, de megtöltve jó sok aszaltszilvával, körettel és a mártással bőséges vacsi kerekedett ki belőle...:)
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésszűz
- 10-12 dkg aszalt szilva
- só, bors vagy ünnepi, karácsonyi fűszerkeverék, kifejezetten sültekhez
- 10-12 szelet bacon
- olívaolaj
Hozzávalók a mártáshoz:
- a gyümölcsöt nem mértem le, kb egy 3 dl-es bögrényi fagyasztott málna, áfonya vegyesen
- 4-5 evőkanál barnacukor
- fűszerek ízlés szerint, nálam most fahéj, kardamon, szegűbors, pici só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
- A húst félbe vágtam. Megfelelő célszerszám híján, az újammal benyomtam, felszúrtam a közepét. A husi nagyon puha volt, így ez könnyen ment.
- Az aszalt szilvát betömködjük a hús közepébe. Kívülről megkenjük kevés olíva olajjal, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Ha ez nincs, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis rozmaring is mehet.
- Ezután a bacon szeletekkel bevonjuk és legalább 1 óráig pihentetjük.
- Enyhén kiolajozott tűzálló tálban 180 fokon, légkeveréses módban, fóliával lefedve kb 25 perc alatt megsütjük.
- Utána levesszük a fóliát és kb 10 perc alatt pirosra sütjük.
- Szeletelve tálaljuk. Krumplipüré vagy krokett illik mellé.
Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves követőmnek, olvasómnak!
Micsoda ünnepi finomság, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésBoldog, békés karácsonyt kívánok Neked, és egész családodnak, sok szeretettel!
Szép és finom ünnepi pecsenye. Váljék egészségetekre! Kellemes ünnepeket kívánok.
VálaszTörlés