· 4 nagyobb szelet karaj vagy tarja
· 2 tojás
· 2 nagyobb burgonya
· 3-4 evőkanál liszt a masszába
· kb. 5 evőkanál liszt
· só
· 2 gerezd fokhagyma
· olaj a sütéshez
· tejföl, reszelt sajt a tálaláshoz
A hússzeleteket megmossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd félbevágjuk és megsózzuk. A kisebb szeletekkel könnyebb és könnyebben is átsülnek. A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük egy nagyobb tálba és hozzákeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sózzuk, majd hozzákeverjük a lisztet is. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Egy lapostányérba teszünk kb. 5 kanál lisztet. A hússzeleteket először a lisztbe, majd utána a krumplis masszába forgatjuk úgy, hogy ne legyenek üres foltok, a massza mindenhol fedje a húst. Mindkét oldalát mérsékelt lángon, fedő alatt szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Mi is szeretjük!!!
VálaszTörlés