· 10 db főtt tojás
· 2 kis konzerv májkrém
· némi petrezselyemzöld
· só, bors
A majonézhez:
· 1 evőkanál mustár
· 2 tojás sárgája
· kb. 1 dl olaj
· 4-5 dl tejföl
· 1-2 evőkanál cukor
· só, bors
· ½ fej apróra vágott vöröshagyma (elhagyható)
- A tojásokat feltesszük főni, ezalatt elkészítjük a majonézt. A két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük, mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak) és akkor újra kell az egészet kezdeni, új alapanyagokkal.
- Ha belekevertük az olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott hagymát is. Sóval, kevés borssal, cukorral ízesítjük.
- A főtt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és a sárgájukat óvatosan kikanalazzuk egy tálkába. A sárgájához hozzáadjuk a májkrémet, az apróra vágott petrezselymet, végül néhány kanál majonézzel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A töltelékkel a egy kiskanál segítségével megtöltjük a fél tojásokat. A megtöltött tojásokat egy másik tálba rendezzük és ráöntjük a majonézt. Petrezselyemzölddel díszíthetjük. Tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.