· 1 konzerv csemege kukorica
· 5-6 szál medvehagyma
· 2 tojás sárgája
· 1 evőkanál mustár
· 1 dl olaj
· 4 dl tejföl
· 1-2 evőkanál cukor
· só, bors
A medvehagymát vékonyan felszeleteljük. Ezután elkészítjük a majonézt. A két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak) és akkor újra kell az egészet kezdeni.
Ha belekevertük az összes olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt is. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát, medvehagymát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése