· 7 tojás
· 1 dl tejszín
· 3-4 evőkanál zakuszka
· 7-8 dkg reszelt sajt a tetejére
· olaj vagy zsír
Mivel a zakuszka eleve tartalmazza a zöldségeket és a fűszereket, ez az omlett nagyon hamar és egyszerűen elkészíthető. Egy serpenyőben kevés olajon vagy zsíron átfuttatjuk a zakuszkát, éppen csak annyira, hogy egyszer rottyanjon. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és enyhén megsózzuk. Ezután a tojásokat hozzáadjuk a zakuszkához, lazán átkeverjük, majd takarékon lefedve kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Kevergetni többet nem szabad. Ha a teteje már szilárd, levesszük a tűzről és megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése