Jó dolgunk van mostanában, Csenger rákapcsolt a sütemények gyártására. Egyiket süti a másik után, anyukám nagy örömére, mert ő nagyon édesszájú. Ez a kuglóf is az ő keze munkája, fogadjátok szeretettel a receptet és a képeket is, amiket szintén ő készített. :) Nagyon büszke vagyok rá, hogy 16 évesen ilyen kis csodákat alkot. :))
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 18 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 csipet só
- 22 dkg liszt
- 15 dkg tejföl
- 1 csomag sütőpor
A öntethez: 20 dkg porcukor és 4-5 evőkanál citromlé
A forma kikenéséhez vaj és liszt.
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kuglóf formát vajazzuk ki, majd szórjuk meg liszttel.
- A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot.
- A vajat olvasszuk meg, mikróban vagy kis edényben a tűzhelyen, várjunk amíg egy kicsit kihűl.
- A tészta titka, hasonlóan a muffin tésztához, hogy először a nedves hozzávalókat keverjük össze, után jönnek a száraz belevalók.
- A sárgákat a cukorral, sóval, a citrom levével és reszelt héjával, tejföllel, vajjal keverjük krémesre. Majd adjuk hozzá kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
- Végül laza mozdulatokkal keverjük bele a fehérjehabot is.
- A masszát öntsük a formába és tegyük a 200 fokos sütőbe, légkeveréses mód. 10 perc után vegyük vissza a hőfokot 170 fokra és így süssük még további 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük .
- Ha megsült, várjunk míg kicsit lehűl és utána borítsuk ki a formából. Sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az öntethez a porcukrot keverjük simára a citrom levével, majd csorgassuk a kihűlt kuglófunk tetejére.
Jó sütögetést kívánok!
Valóban nagyon elvagytok kényeztetve egyik finomság a másik után !Nagyon guszta és finom lehet ez a kuglóf!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :))
TörlésMég most kellene tőle autogrammot kérni, mert amikor majd mesterszakács lesz vagy cukrász, akkor már nehezebb lesz.:)
VálaszTörlésKedved vagy Ani, megmodom neki!🙂 Köszönöm szépén!😘
TörlésGyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin!🙂
VálaszTörlés