· 10 dkg margarin
· 6 tojás
· 6 evőkanál cukor
· 6 evőkanál liszt
· ½ csomag sütőpor
· csipetnyi só
· fahéj
· 350 g magozott meggy
· egy maréknyi tört dió
A margarint egy kis tálkában annyira felolvasztjuk, hogy a cukrot könnyedén kit tudjuk benne keverni. Ezután a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba, a sárgákat egyenként hozzáadjuk a cukros, margarinos masszához. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a margarinos-cukros-tojásos krémmel, majd egyenként belekanalazzuk a 6 kanál lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a sütőport. A 6-6 kanál lisztnek és cukornak nagyjából egyforma súlyúnak kell lennie, ezért a a cukorból egy kicsit csapottabb, a lisztből púposabb kanállal mérjünk. A liszttel már nem verjük tovább habverővel, hanem nagyon óvatosan, lazán egy fakanállal kevergetjük össze. Téli időszakban friss gyümölcs híján magozott befőtt meggyet szoktam használni. A meggyet alaposan lecsepegtetjük, majd összekeverjük egy kanál lisztel és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. Ezután a harmadát lazán belekeverjük a masszába. A tepsit kivajazzuk, majd belesimítjuk a tésztát, majd a maradék meggy szemeket egyenként elszórva elhelyezzük a tetején. Én egy 31 cm átmérőjű kör alakú formát használok, de a hagyományos négyszögalakú tepsi is megfelel. Finomat megszórjuk fahéjjal, valamint morzsolt dióval. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, kb 35-40 percet sütjük. Gázsütőben 3. fokozat. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése