Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. november 28., szombat

Tejfölös babfőzelék sült kolbászkarikákkal



























  • fél kg fejtett bab (nálam fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 -1  paradicsom, paprika
  • babérlevél, csipetnyi majoránna
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só,bors, pirospaprika
  •  tejföl
  • sütnivaló vagy lecsó kolbász a tetejére 

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feldarabolt paradicsomot, paprikát és a babot, átkevergetjük.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, picivel több mint ami éppen ellepi. Megsózzuk, beleteszünk 2 babérlevelet, a majoránnát, ízlés szerint borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük. 
  3. Eddig csak fagyasztott babból készítettem, ami kb. egy óra alatt megpuhul. Az elfőtt vizet pótoljuk. A lisztet és a pirospaprikát kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy fél merőkanálnyit a forró léből, összekeverjük és hozzáöntjük a megpuhult babhoz. Kevergetve besűrítjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd belekeverünk 2-3 kanálnyi tejfölt. 
  4. A kolbászt karikákra vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk. Még forrón a főzelékre szedjük és friss kenyérrel tálaljuk. 























































 

Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Csodás étek. Igazán szeretem. Főleg friss kenyérrel (Persze, persze! Úgy nem lenne szabad.) :)

    VálaszTörlés