Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. szeptember 11., csütörtök

Törtpaszuly



























Gyermekkorom egyik nagy kedvence, nagymamám gyakran készítette hideg téli estéken. Bár a tél még messze van, ebben a borongós időben eszembe jutott....nagyon finom, aki ismeri, annak nem kell bemutatnom, aki nem, próbálja ki, nem fog csalódni.

  • 70 dkg fehér szemespaszuly (fehér bab)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • só, olaj,  2 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 10 dkg kolbász      
  1.  A paszulyt beáztatjuk langyos vízbe legalább 3 órán át. Előző este is beáztathatjuk,  és másnap főzzük meg. 
  2. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.
  3. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a főtt paszulyt, a főzőlével hígítjuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Krémes, lágy főzelékfélét kapunk a végére. 
  4. A másik fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A kolbászt karikákra vágva megpirítjuk.
  5. Tálaláskor a törtpaszulyt megszórjuk a pirított hagymával, kolbászkarikákkal.  























































 Jó étvágyat kívánok!
Verus

1 megjegyzés: