Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2012. december 12., szerda

Sajtos kukoricasaláta a'la Kriszta




·        25 dkg legalább 3 féle keményebb sajt
·        50 dkg morzsolt csemege kukorica ( Bonduelle)
·        só, bors, cukor
·        egy kisebb fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
·        szárított petrezselyem zöld

·        A majonézhez: 2 tojás sárgája, egy kiskanál mustár, kb. 1 dl olaj, 5 dl tejfől, só, bors, cukor


Életemben először Kriszta barátnőmnél ettem ilyen salátát, azóta is a rabja vagyok. Általában melegszendvicsek mellé szoktam készíteni, de bármilyen sült mellé is illik. 

Elkészítjük a majonézt: két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük  mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak)  és akkor újra kell az egészet kezdeni. Ha belekevertük az összes olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt is. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

Majd hozzáadjuk a kukoricát és az apró kockákra vágott sajtokat. Még finomabb, ha füstölt sajtot is használunk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, és jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk egy kis szárított petrezselyemzölddel. Tálalás előtt néhány óráig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 




1 megjegyzés: