Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. december 25., szerda

Kivül ropogós, belül omlós sült csülök





·       1 füstölt csülök

·       2 gerezd fokhagyma
·       morzsolt majoránna


Ezt a receptet egy kedves barátnőmnek, Edinának köszönhetem, ezúton is nagy nagy puszi neki. A legjobb csülök amit életemben ettem. Kívül isteni ropogós volt a bőre, belül meg vajpuha. 

A füstölt csülköt majoránnás, fokhagymás vízben puhára főzzük. Én kuktát használtam és a kb. 1,7 kg-os csülök két óra alatt puhult meg. Kétszer is ellenőriztem, nehogy teljesen szétessen. A lényeg, hogy a csülök egyben maradjon,  de annyira puha legyen, hogy a csontokat könnyedén kihúzhassuk belőle. Aztán óvatosan kiemeljük a főzőléből, hőálló tálba tesszük, én egy jénai tetejét használtam és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt ropogósra sült, külön zsiradék nem kell alá. Sokféle körettel tálalhatjuk, friss kenyér, savanyúság, franciasaláta, hm………:))

Jó étvágyat kívánok!





2 megjegyzés:

  1. Naa, ezt a csülköt kívánom magamnak a mai éjjelre!
    Boldogságos egészséges szeretetben gazdag Új Évet kívánok! szeretettel Tücsi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tücsi, köszönöm! Csülköt gondolatban küldöm :))

    VálaszTörlés