Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. március 10., kedd

Libazsírban sült csirkemáj


  • fél kg csirkemáj
  • 3-4 evőkanálnyi libazsír

A máj általában megosztja az embereket, van aki imádja, van aki rá sem tud  nézni. Én az előbbiek táborát erősítem, minden formáját szeretem, rántva, sütve, hidegen melegen. A libamáj a kedvencem, de az ára miatt sajnos ritkábban kerül az asztalra, mint szeretném. Így marad a csirkemáj :) 

  1.  A csirkemájat megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Egy teflon serpenyőben, közepesen forró zsírban 6-8 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 
  3. Kis tálkákba szedjük, ráöntjük a zsírt, hagyjuk kihűlni. Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk. 
































































2 megjegyzés:

  1. Én is a májrajongók táborát erősítem, finomat főztél! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Libamájat még nem ettem, de a csirkemáj nekem is kedvencem!

    VálaszTörlés