Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. március 12., csütörtök

Csokis vaníliapudingos palacsinta



Az édesség, ami mindenféle formában, mennyiségben elfogy. Akár hetente kétszer is. :) Lekvárral, kakaóval, mazsolás túróval....ezúttal egy gyors pudingos változatot készítettem. Dr. Oetker főzés nélküli  pudingját próbáltam ki, extra gyorsan készen van és finom. Ha nincs kedv vagy idő pudingot főzőcskézni, percekig kevergetni, ez jó választásnak tűnik. Fél liter tej szükséges egy zacskó pudinghoz.
A palacsinta tésztát mindig érzésre készítem, soha nem mértem le az adagokat, így becsült mennyiségeket adok meg. A lényeg, hogy végül olyan állaga legyen, mint a 20 %-os tejszínnek. Mi így szeretjük, kissé vastagabban, ha leheletvékony palacsintát szeretnétek, további tejjel hígítsátok a tésztát.


Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 dl ásványvíz
  • 2,7-3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál olaj


  1.  A lisztbe beleütjük a tojásokat, csomómentesre keverjük a tejjel, a tejet lassan adagonként adagoljuk. Hozzáadjuk az ásványvizet, cukrot, sót, olajat. Jól átkeverjük.
  2. Egy teflon serpenyőben egy kiskanál olajat hevítünk, eloszlatjuk, majd kisütjük a palacsintákat. Mérsékelt tűzön kb. 1,5 perc oldalanként. Elég először olajozni a serpenyőt, a többi sem fog leragadni.
  3.  A pudingot kemény habbá verjük fél liter tejjel, és már tölthetjük is a palacsintákat.  Tejszínhabbal, gyümölccsel díszíthetjük. Nálam ez most eper volt. :)






















































1 megjegyzés: