Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. április 23., csütörtök

Savanyúkáposztán sült oldalas



























Imádom a sült oldalast, jöhet bárhol bármikor. Így még nem sütöttem, de ez lett az egyik kedvenc. Viki oldalán találtam a receptet pár hete, azóta kétszer is elkészítettem kis változtatásokkal. Köszönet érte! :)

  • 1,2 kg oldalas
  • 1 kg savanyított kapászta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só,bors, pirospaprika

  1.  Az oldalast megmossuk, majd a csontok mentén bevagdossuk. Ha túl nagy és nem fér be a sütőtálunkba, kettévágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és pár csipetnyi őrölt pirospaprikával.
  2. Egy jénai tálba beletesszük a savanyú káposztát. Én előtte egyszer átmostam, túl savanyúnak találtam. A káposztára rátesszük az oldalast.
  3. Lefedve  kb. másfél óráig 180 fokos sütőben sütjük, majd a tetejét levéve pirulásig sütjük tovább. Külön folyadékot nem adtam hozzá.


















































































3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Nekem is jöhet az oldalas és a káposzta is :-) Guszták a képeid :-)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz! :)

    VálaszTörlés