Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2015. április 24., péntek

Töltött csiperke gomba


  • 8 nagy csiperke gomba
  • 25 dkg darált hús
  • 1 száraz zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1/4 kaliforniai paprika
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • só, bors, csipetnyi pirospaprika
  • olaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 15 dkg reszelt trappista sajt 

  1. A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk.
  2. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a darálhúst, felkockázott pritamint, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Egy dl vízzel felöntjük és 15 perc alatt puhára pároljuk. Addigra a leve is elfő. 
  3. A zsemlét tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, hagyjuk langyosra hűlni. Belekeverjük a felvert tojást és a petrezselyemzöldet.
  4. A húsmasszával megtöltjük a gombafejeket. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük  és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal és annyi ideig visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon.






Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Jó volt játszani nálad. Most én is indítottam egyet (pályázat címszó alatt). Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu
    Szeretettel várlak.

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem. Itt a link: http://korsocska.blogspot.hu/2015/06/toltott-gomba.html
    Kösz a receptet. Elég, hogy csak jelzem, vagy máskor kérjek előzetes engedélyt a recept felhasználásához?

    VálaszTörlés