Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2016. május 16., hétfő

Fokhagymás sertéstarja sült almával, paradicsommal



























  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj
  • 2 nagyobb alma
  • 1 paradicsom

  1. A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával és min. 20 percig állni hagyjuk. 
  2. Egy teflon serpenyőben kevés olajon közepes hőmérsékleten  a tarja mindkét oldalát 5-7 percig sütjük. Tálra szedjük.
  3. Az almát, paradicsomot megmossuk, az alma közepét kivájjuk, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. A megmaradt zsiradékban  1-2 perc alatt megsütjük az almát, paradicsomot. 
  4. Tányérra szedve a húsra helyezzük a sült almát, paradicsomot. 
  5. Köretnek krumplipürét vagy hasábburgonyát ajánlok mellé. Köret nélkül a diétázóknak akár kiváló vacsora lehet. 


















































Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése