Szeretem ezt a lángos receptet, gyorsan és könnyen elkészíthető, a tésztája finom, nem szívja meg magát olajjal :) Percek alatt el szokott fogyni :)
- 50 dkg liszt
- 5 g szárított élesztő
- 2,5 dl kefir
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
- A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, közepesen lágy , táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. A szárított élesztő külön futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe.
- A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd gombócokat formázunk ( nagyobb sárgabarack méretűt) .
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd vizes kézzel kinyújtjuk a gombócokat és az így kapott lángosokat mérsékelt tűzön kisütjük. Oldalankét kb. 2-2 perc.
- Végül megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Nálunk a fokhagymával való bedörzsölés sem maradhat el :)
Jó étvágyat kívánok!
Üdvözlet!A leírtak alapján kellene még bele mondjuk tej v.langyos víz...szerintem.Túl száraznak tűnik igy.
VálaszTörlésNekem ez így megfelelő, nyilván függ attól is, milyen kefírt használunk. Ha szükséges, tegyél hozzá langyos vizet.
Törlés