Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. február 20., vasárnap

Grízgaluska

" Végre sikerült!
Mivel nagyon szeretem, sokszor próbálkoztam már vele, sokféle receptet és trükköt kipróbáltam, de soha nem lett az igazi. Vagy túl kemény lett, hogy szinte már csúzlizni lehetett volna vele, vagy szétesett az egész. Már már  feladtam, amikor a minap Limara odalán rátaláltam a tökéletesnek tűnő receptre, és mivel benne még soha nem csalódtam, ma vettem egy nagy levegőt és kipróbáltam. És láss csodát, sikerült, és nem is akárhogyan! Nagyon nagyon finom lett."


·        3 tojás
·        búzadara
·        1 kiskanál olaj
·       


A tojásokat egy nagyobb mélytányérban elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajat, majd annyi búzadarát, hogy körülbelül tejfölnyi sűrűségű masszát kapjunk. Ezután lefedjük, majd  legalább 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.  Amikor készítjük, enyhén sós vizet forralunk, majd egy evőkanál segítségével a masszát beleszaggatjuk a vízbe. Fedő nélkül mérsékelt lángon 15 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és lefedve további 20 percig pihentetjük. Utána egy tálba kiszedjük és a forró húslevessel tálaljuk. 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik. :)))
    Sajnos a grízgaluskával én is bajban vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Eddig nekem sem voltak sikereim, de ezt bátran merem ajánlani......tényleg nagyon finom lett :-)

    VálaszTörlés