·
4-5 szelet sertéstarja
·
zsír
·
1 dl tej
·
4 gerezd fokhagyma
·
só, bors
·
apróra vágott snidling
- A tarja szeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, majd enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük egy gerezd zúzott fokhagymával, majd lefedve legalább két órán át hűtőben pihentetjük.
- Egy tepsiben zsírt hevítünk és beletesszük a hússzeleteket, fokhagyma gerezdeket. Pontos mennyiséget azért nem írok, mert a tepsi és a hús mennyiségétől függ, a lényeg, hogy a zsír a szeleteket éppen csak, hogy ellepje.
- Fóliával letakarva 45 percig 200 fokos előmelegített sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a tejjel, enyhén átkeverjük és addig sütjük tovább, míg a tej elpárolog. Ez kb. további 1 óra, 180-200 fokon. A húst egyszer átfordítjuk. Rendkívül puha, omlós sült hús a végeredmény, ahol kilógott a zsírból, ott finom, ropogós.
Tálaláskor
megszórjuk frissen vágott snidlinggel….Mi egyszerűen kenyérrel ettük, tunkoltuk
a finom szaftot, savanyúsággal. Köretként burgonyapürét ajánlok mellé.
Jó étvágyat
kívánok!
Ránézésre is nagyon guszta lett,na meg biztosan finom is.Igy tejjel még nem készitettem,de ki fogom próbálni:)) Dicséret a férjednek:-)
VálaszTörlésKöszönöm, átadom :-)) Nagyon finom, szívből ajánlom....másnap reggelire meg zsíros kenyér, snidlinggel megszórva......hm,gyorsan elfogyott :-)
VálaszTörlésIsteni lakoma lehet ez a tejben-zsírban fürösztött tarja:) Nálunk nem maradna reggelire, az garantált.
VálaszTörlésNálunk is csak egy kis picurka maradt :-)
TörlésHú nagyon finom lehetett,ki fogom próbálni ezt a tejben sütést,biztos nagyon puha omlós lett a hús.
VálaszTörlésNagyon csinos vagy az új képen!!!
Köszönöm, kedves vagy!
TörlésAjjajj! Ez már merénylet! :))
VálaszTörlés