Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. október 1., szerda

Tejszínes céklakrémleves



























  • 4 közepes méretű cékla
  • 1 fej vöröshagyma, olaj
  • 2 savanykás alma
  • 1 burgonya
  • kb 1,5-2 dl víz, de a legjobb a húsleves alaplé
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, cukor, citromlé, petrezselyemzöld
  • liszt
  • tejföl
  1. A céklát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a céklát, a megtisztított és feldarabolt almát, burgonyát. Felöntjük az alaplével, ha nincs, akkor vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral, borssal, citromlével.
  3. Mikor a cékla megpuhult, beleszórunk még némi petrezselyemzöldet és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.  Egy kiskanál lisztet vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt és ezzel besűrítjük a levest. 
  4. Tálaláskor petrezselymes tejfölt kanalazunk a tetejére. 




1 megjegyzés:

  1. Mutatós, mutatós s nem is vitatom ...., de ha lehet választani, akkor inkább a pizza, vagy a tejszínes lángos. :)

    VálaszTörlés