Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. október 12., vasárnap

Francia saláta ropogós töltött kiflivel


























A családban mindenki szereti a majonézes salátákat, most a francia volt soron :) Szeretem, mert sok mindenhez passzol, de leginkább sültek, melegszendvics mellé szoktam tálalni. Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető töltött kiflit sütöttem mellé, a siker garantált volt :) A francia salátához a hozzávalókat nem szoktam pontosan mérni, éppen ahogy adódik, de körülbelül így szokott kinézni:


  • fél kg burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 2  kisebb fehérrépa
  • egy konzerv zöldborsó (kb 25 dkg)
  • 2 savanykásabb alma
  • 3-4 db csemege uborka
  • 2 tojás sárgája, 1 kiskanál mustár, 1,5 dl olaj,  só, cukor, citromlé a majonézhez + 2 nagy doboz tejföl


A töltött kifli hozzávalói:

  • 4 kifli
  • 1dl tej
  • 30 dkg baromfi párizsi vagy toast sonka
  • petrezselyemzöld, őrölt bors

  1.  A burgonyát, fehér és sárgarépát puhára főzzük, majd ha kihűlt, lehetőség szerint kis kockákra vágjuk. Ha vékonyka répáink vannak, karikázhatjuk is. A burgonyát héjában főzzük meg. 
  2. Az almát megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk. 
  3. A majonézhez a tojássárgákat elkeverjük egy kiskanál mustárral, majd folyamatosan kevergetve lassan hozzácsurgatjuk az olajat. Végül belekeverjük a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével.
  4. A felaprított zöldségeket, zöldborsót egy nagy tálban összekeverjük és hozzáadjuk a tejfölös majonézt. Alaposan átkeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 óra hűtés után tálaljuk. Másnap szerintem sokkal finomabb, az ízeknek van ideje összeérni :) 
  5.  A kifliket félbevágjuk, a belsejét kiszedjük és langyos tejbe áztatjuk. A párizsit vagy sonkát megdaráljuk, ízlés szerint borsozzuk, hozzáadunk némi apróra vágott petrezselymet, majd hozzákevejük a tejbe áztatott kiflibelsőt. Végül az egészet visszatöltjük a kiflikbe és 220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük. 




2 megjegyzés:

  1. Hűha ez így együtt nagyon finom lehet! Először azt hittem hogy a kiflit is sütötted, de nagyon ötletes így megtölteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem az ilyen hideg-meleg párosokat :) A töltött kifli gyerekkori kedvenc, nagymamám találta ki, szendvics helyett. Gyorsan elkészíthető és a töltelék is kedv szerint variálható.

      Törlés