Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2014. december 22., hétfő

Cipóban sült füstölt csülök



  • 1 füstölt csülök
  •  60 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl kefir
  • kb. 1,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő, vagy egy tasak szárított élesztő
 
  1. A csülköt előző nap puhára főzzük és saját levében hagyjuk kihűlni. Kicsontozzuk, bőrétől megszabadítjuk.
  2. Másnap, enyhe cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és közepesen kemény, hólyagos tésztát dagasztunk. A tészta akkor jó, ha nem ragad és elválik a tál oldalától. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Cipókat formázunk, majd egyenként kb. 1 cm-es korongokká nyújtjuk, a széleit egy kicsit vékonyabbra. A csülköt a bőre nélkül feldaraboljuk és egyenlően elosztjuk a korongokon, cipót formázunk, a tészta széleit alulra visszahajtjuk.
  4. A cipókat sütőpapírral kibélelt tepsire  helyezzük, vizes kézzel átsimítjuk, majd 190 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Fogyaszthatjuk langyosan, hidegen, paradicsommal, lilahagymával, főtt tojással tálalva.

Jó étvágyat kívánok!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése