Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2022. május 26., csütörtök

Fűszeres, citromos királyrák


Mostanában ez  jolly joker kaja itthon, mindig van a fagyasztóban tisztított királyrák, koktélrák vagy garnéla. Ha akciós valamelyik boltban, tuti betankolok, mert ez a gyerekek kedvence. :)) Sokféleképpen ízesíthető és pár perc alatt megvan! Nálunk a rozmaring, kakukkfű a nyerő, sok citrommal...:)


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg király vagy koktélrák
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • kb 7 dkg vaj
  • só, bors
  • csipetnyi szárított rozmaring 
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő (elhagyható) 
  • 1 citrom szeletelve  a tálaláshoz

 

Elkészítés:

  1. A fagyasztott rákot hagyjuk kiolvadni, ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor hideg vízbe tesszük. Az sem baj, ha kicsit fagyos marad.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a rákokat. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
  3. Ízesítjük kakukkfűvel és rozmaringgal,  jól átkeverjük és fedő alatt kb 10 perc alatt puhára pároljuk. 
  4. Végül egy kis keményítővel besűrítjük a szaftot, ha kell, kis vízzel pótoljuk.
  5. Párolt rizzsel vagy pürével szoktam tálalni, citromkarikákkal. 

 



 

Jó étvágyat kívánok!

Verus

1 megjegyzés: