·
1 kg sertéstarja
·
10 dkg füstölt szalonna
·
30 dkg zöldborsó
·
6 fej vöröshagyma
·
3 gerezd fokhagyma
·
1 tv paprika
·
2 paradicsom
·
só, bors, pirospaprika
·
csipetnyi őrölt
köménymag
·
két-három csipetnyi
morzsolt majoránna
·
2 csapott evőkanál
liszt
·
olaj
A szalonnát
vékony csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, majd beletesszük az apró
kockákra vágott hagymát és gyakori kevergetéssel, kis lángon megdinszteljük. A
hagyma mennyiségét tekintve ez elég hosszadalmas művelet, eltarthat vagy 15-20
percig. Ha készen van, beletesszük a zúzott fokhagymát, majoránnát,
köménymagot, felszeletelt paprikát, paradicsomot és jól átkeverjük az egészet.
Majd jöhet bele a kockákra vágott hús. Sózzuk, borsozzuk és a húst fehéredésig
pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük
annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Fedő alatt puhára majdnem puhára főzzük.
Időnként megkeverjük, nehogy leégjen, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt
vizet. Mivel most nincs borsószezon,
Bonduelle konzerv borsót használtam. Mikor a hús már szinte készen van,
beletesszük a borsót, utána ízesítünk sóval, borssal, majd készre főzzük. Két
kanál lisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk és hozzáadjuk a tokányhoz.
Takarékon felforraljuk, kevergetjük, a liszt miatt könnyen leéghet. Galuskával tálaltam.
Nagyon finomat főztél. Szeretem az ilyen finomságokat!!:))
VálaszTörlésKöszönöm. A család is :-))
TörlésNagyon jól néz ki, biztosan isteni volt!!!
VálaszTörlésKöszönöm Maria, gyorsan elfogyott :-)
TörlésImádom így ahogy van! Nagyon guszta!
VálaszTörlésHúúú, ha még tovább akarjátok fokozni az ünnepeken ebből megtehetitek: A magyar úri család konyhája c.
VálaszTörlésPont ilyen receptet kerestem! ^^ Csodás ebéd gyereknapra! :)
VálaszTörlésÖrülök,hogy tetszik :)
Törlés