Gyermekkorom egyik nagy kedvence, nagymamám gyakran készítette hideg téli estéken. Bár a tél még messze van, ebben a borongós időben eszembe jutott....nagyon finom, aki ismeri, annak nem kell bemutatnom, aki nem, próbálja ki, nem fog csalódni.
- 70 dkg fehér szemespaszuly (fehér bab)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb vöröshagyma
- só, olaj, 2 csipetnyi őrölt pirospaprika
- 10 dkg kolbász
- A paszulyt beáztatjuk langyos vízbe legalább 3 órán át. Előző este is beáztathatjuk, és másnap főzzük meg.
- Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.
- Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a főtt paszulyt, a főzőlével hígítjuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Krémes, lágy főzelékfélét kapunk a végére.
- A másik fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A kolbászt karikákra vágva megpirítjuk.
- Tálaláskor a törtpaszulyt megszórjuk a pirított hagymával, kolbászkarikákkal.
Jó étvágyat kívánok!
Verus
Ritkán készítem, pedig finom, lakatató étel télen :)
VálaszTörlés