Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. április 25., szombat

Mákos guba házi kiflivel


Csenger egyik kedvenc desszertje, gyakorlatilag bármikor, bármennyit képes betermelni! :) Mostanában én sütöm hozzá a kifliket, így sokkal lágyabb, foszlósabb. Magát a gubát nem szoktam túlcifrázni, próbáltam már mindenféle tuninggal, sütőben sütve, mazsolával, tojáshabbal....nálunk ez a rém egyszerű változat vált be. Kifli, nyakonöntve forralt tejjel, megszórva mákos cukorral, vanília öntettel tálalva :)))  Teljesen pontos adagokat most nem tudok adni, általában érzésre megy. A lényeg, hogy csak annyi tejet öntsünk a kiflikre, amennyit biztosan fel tudnak szívni.

A kifli receptjét ITT találjátok!

Hozzávalók:

  • 7-8 kifli
  • 6- 7 dl tej
  • kb. 80 g darált mák
  • 80 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)

A vaníliaöntethez:  1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor, 8 dl tej

  1. A kifliket karikákra vágjuk. Ha frissen sütött kiflikből készítjük, mindenképp várjuk meg, míg a kiflik teljesen kihűlnek, csak utána karikázzuk fel. 
  2. A tejet forraljuk fel, a mákot keverjük össze a kétféle cukorral.
  3. A kiflikarikákat  rakosgassuk egy nagyobb tálba, nálam kerek jénai, locsoljuk meg a tejjel, jól keverjük át, hogy a tejet teljesen magába szívhassa. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal. 
  4. Végül a pudingporból készítsük el az öntetet és még melegen tálaljuk. 







2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki ez a mákos guba, nagyon finom lehetett a saját sütésű kiflikkel!
    Nagyon helyes a lányod ebben a szép sárga repcemezőben 😊

    VálaszTörlés