Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. április 25., szombat

Pulykabrassói



Egyik kedvencünk a brassói, most pulykahúsból készítettem, kicsit leegyszerűsítve a receptet. Emlékszem egyszer egy étteremben készítették a brassóit hasábburgonyából, tetszett az ötlet, most ki is próbáltam. Gyors és finom ebédre vágytunk, ez lett belőle. :)

Hozzávalók:

  • fél kg pulykacomb
  • só, bors, pirospaprika, mustár
  • olaj
  • hasábburgonya, nálam fagyasztott

  1. A kis kockákra vágott húst kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és egy kevés mustárt adunk hozzá. 
  2. Kb. egy dl vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül levesszük a fedőt, hagyjuk a maradék vizet elpárologni és lesütjük a husikat.
  3. A hasábburgonyát megsütjük, tálba szedjük, majd hozzákeverjük a húst is.
  4. Kovászos vagy csemege uborka illik hozzá. 




Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Én is gyakran főzök pulykából. Remekül helyettesítő vele sok sertésétel, és olcsóbb is. Jól néz ki a tied.

    VálaszTörlés