Múlt héten vettem ezt az 5 literes cserpéredényt, íziben ki is próbáltam. :) Nagyon tetszik, az egyetlen pici hátránya, hogy tisztítás után a szagok enyhén benne maradnak. Ecetes vízzel áztattam, alaposan átmostam, talán így már jó lesz. :)
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 kg oldalas
- só, bors, pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagymat
- A cseréptálat megtöltjük vízzel és fél órán át áztatjuk, majd kiöntjük.
- Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával.
- A káposztát belerakjuk az edénybe, majd a tetején elrendezgetjük az oldalas darabokat. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és 180-200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük.
- Végül levesszük a tetejét és úgy sütjük tovább, míg a husi megpirul.
Ez lesz a jövő héten. Oldalas is van, káposzta is, karácsonyra kaptam egy cseréptálat is. Még nem is avattam be. Játék van nálam. Várlak szeretettel.
VálaszTörlésElkészítettem és nagyon finom lett, köszönöm a receptet:)
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést!🙂
TörlésRemek! Csak a húsra még egy ki kömény kell nekünk.
VálaszTörlésRemek! Csak a húsra még egy ki kömény kell nekünk.
VálaszTörlésRemek! Csak a húsra még egy kis kömény kell nekünk.
VálaszTörlés