Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. június 13., szombat

Raffaello golyók


Ipari mennyiségben fogy nálunk ez az édesség, így kikísérleteztem a házi variációt. Rengeteg raffaello recept van a neten, nálunk ez vált be. Lágy, krémes, nem túl tömény.  Komolyan mondom, szerintem finomabb mint a bolti! :)) Nagyon könnyű elkészíteni, ebből a  mennyiségből kb 20-25 db lesz.

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 14 dkg cukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 15 + 5 dkg kókuszreszelék
  • hántolt mandula

Ha nem sikerül hántolt mandulát szerezni, semmi gond, jó a sima is. Ebben az esetben a mandulaszemeket pár percig  2 dl forró vizbe áztatjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a héját. 

  1. A pudingot megfőzzük a szokásos módon. A pudingport a cukorral,  kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Takarékon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Én egy dupla falu edénykében szoktam készíteni, így biztosan nem ég le. 
  2. A pudingot hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a puha vajat és a 15 dkg kókuszreszeléket. Jól kikeverjük, majd hideg vizes lábosba állítva hagyjuk teljesen kihűlni, néhányszor átkeverjük. Ha kihűlt 1-1,5 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kézzel jól formázható masszát kapjunk. 
  3. A masszából golyókat formázunk, a közepébe tesszünk 1-1 szem mandulát. 
  4. Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk és muffin papírokba rendezgetjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk. 





1 megjegyzés: