Mostanában sokat kísérletezek a rántott hússal. Nagyon szeretem, többféle módon szoktam készíteni. A hagyományos bundával olajban sütött helyett, az utóbbi időben ez a zabpehelybundában sült lett az abszolút kedvenc. Egészséges, nem tocsog a zsírban és nagyon finom. Kívül ropogós, belül omlós puha marad a husi. :)
- 4-5 szelet csirkemelllfilé
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 tojás
- só
- őrölt bors (opcionális)
- kb. 10-14 dkg apró szemű zabpehely
- 2 csipetnyi őrölt pirospaprika
- kb. 2 evőkanál olívaolaj
- A hússzeleteket megmossuk, lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük egy mélyebb tányérban, megsózzuk. A zabpelyhet, borst, pirospaprikát összekeverjük, picit megsózzuk.
- Bepanírozzuk a husikat, liszt, tojás, zabpehely.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén lekenjük olívaolajjal és rátesszük a bepanírozott szeleteket. A tetejüket lekenjük olajjal, ha van olajspriccelőnk, könnyebb dolgunk van.
- 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.
- Párolt zöldségkörettel tálaltam.
Én is szoktam kísérletezni. Még ezt nem próbáltam, de a listára került.Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésUff! Szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó! Bevállalnám. :)
VálaszTörlésÉpp most próbálom ki 💕❤😊
VálaszTörlésHolnap én is
VálaszTörlésRemélem ízlett!🙂
TörlésÉn már többször elkészitettem,nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek.
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy ízlett!🙂
TörlésÉn már többször elkészitettem, nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek.
VálaszTörlésKipróbáltam.Izlett a családnak. Köszönöma receptet. Máskor is fogom igy sütni.
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett!🙂
TörlésNagyon gusztusos.Én holnap fogom elkészíteni.Nagyon köszönöm.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.
VálaszTörlés