Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. szeptember 6., vasárnap

Mandulás csokis muffin

 


Ma korán reggel sütöttem ezt a csokis muffint, az alapreceptet kiegészítettem egy kis mandulapehellyel és kakaóporral. Mire a gyerekek felkeltek, már illatozva sorakoztak a tányéron...:))


Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (kb 50 g)
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só
  • 50 g étcsoki
  • 4 evőkanálnyi hámozott, szeletelt mandula (kb. 40 g)
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • két csipetnyi fahéj ( opcionális)

Vaj és liszt a forma kikenéséhez, valamint ízlés szerint cukrozott fahéj és pár szem mandulapehely a tetejére. 

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses módban. A muffin tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A tésztához először a nedves hozzávalókat keverjük össze. A két tojáshoz adjuk a cukrot, az olvasztott vajat, baracklekvárt, rumaromát, 1 dl tejet. Kézi habverővel krémesre keverjük. 
  3. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a kakaóport, sütőport, sót, fahéjat, hozzáadjuk a kis darabkákra vágott csokit és a mandulapelyhet. Utóbbit a markomban egy kicsit összetörtem.
  4. Végül a lisztes keverékhez keverjük a tojásos krémet. Egy kanál segítségével a tepsi mélyedéseibe adagoljuk, a tetejét megszórjuk pár szem mandulával és cukrozott fahéjjal. 
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. 






1 megjegyzés: