Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2013. február 10., vasárnap

Csokis szilvás pite

 


·        45 dkg liszt
·        6 tojás
·        1 csomag sütőpor
·        22 dkg cukor
·        2 csomag vaníliás cukor
·        1 dl tejföl
·        15 dkg  margarin vagy vaj
·        1 csapott kiskanál őrölt fahéj
·        1 üveg magozott szilvabefőtt
·        1 tábla tejcsoki
·        kb. 6 evőkanál cukrozott kakaópor
·        3 csipetnyi só
·        ½ dl rum
·        margarin a tepsi kikenéséhez


A puha margarint, 6 tojás sárgáját, 22 dkg cukrot pici sóval jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport, fahéjat, 1 cs. vaníliás cukrot és csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan beleforgatjuk a  lisztes tésztába. A csokit apró darabkákra tördeljük. Én most a kamra polcain megbújó maradék Mikulás csokit használtam :-)

 Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a kakaóporral, valamint a csoki felével. A szilva felét elrendezgetjük rajta, majd jön a maradék tészta, valamint a  többi szilva. Hintsük meg egy csomag vaníliás cukorral, majd  tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végzünk, ha a tészta nem ragad rá a tűre, készen van. Kivesszük a tepsit és egy kicsit hűlni hagyjuk. Még melegen meghinthetjük fahéjas porcukorral. 

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük, tálaljuk. 





1 megjegyzés: