Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. július 31., szerda

Tortilla







·        30 dkg búzaliszt
·        10 dkg kukoricaliszt
·        6 evőkanál olaj
·        kb. 2 dl langyos víz
·        1 kiskanál só

·        Kockára vágott sült hús, paradicsom, uborka, jégsaláta, lilahagyma
·        Öntet: 3 dl natúr joghurt, kapor, só, cukor, 1 gerezd fokhagyma, cukor

A kétféle lisztet a sóval, olajjal és vízzel együtt kézzel alaposan összegyúrjuk. Kemény, jól nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. 10 percig pihentetjük, majd 2 részre osztjuk a tésztát és két rudat sodrunk. Majd a rudakat 10-12 darabra vágjuk, kis gombócokat formázunk és ismét 10 percig pihentetjük, utána sokkal könnyebb kinyújtani. Lisztezett deszkán 1 mm vékonyra kinyújtjuk, majd közepesen meleg teflon serpenyőben mindkét oldalát 1 percig sütjük. Tovább ne süssük, mert akkor  nagyon kiszárad és törékeny lesz. Az elkészült tortilla lapokat tiszta konyharuhával fedjük le. Hűtőben légmentesen lezárva napokig eláll, kiválóan fagyasztható.





Az öntethez keverjük össze a natúr joghurtot a kaporral, 1 gerezd zúzott fokhagymával, ízlés szerint adjunk hozzá sót, cukrot, borst.
A tortilla belevalók igazán bármi lehet, ami szem-szájnak ingere:)) Én most felkockázott sült tarját és rengeteg zöldséget pakoltam bele. Nagy sikere volt, percek alatt elfogyott.










3 megjegyzés: