Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. július 15., hétfő

Zöldséges-tejszínes hallal rakott burgonya római tálban sütve





·        1 kg tengeri halfilé
·        hal fűszerkeverék
·        1 kg burgonya
·        1 üveg Bonduelle szeletelt gomba (280 g)
·        1 közepes méretű cukkini, 3 db. fehérrépa
·        2 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor zöldhagyma
·        2 dl tejszín
·        , bors, 2 gerezd fokhagyma
·        1 csokor petrezselyem
·        2 dl tejfől
·        8-10 szelet bacon

A halfiléket felkockázzuk, megszórjuk a hal fűszerkeverékkel, én kb két evőkanálnyit tettem rá, hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és lefedve legalább 2 órán át a hűtőben pácoljuk. 

Közben a cukkínit, fehérrépát megpucoljuk és sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük. A burgonyát héjastól sós vízben szintén megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük és kevés olajon a karikákra vágott újhagymásval együtt megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, apróra vágott petrezselymet is. Enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól átkeverjük, majd levesszük a tűzről.




A római tálat 10 percre vízben áztatjuk, majd kiöntve a vizet, megtöröljük, olajjal kikenjük és elkezdjük rétegesen lerakni a hozzávalókat. 
Alulra jön a megtisztított, karikákra vágott főtt burgonya fele,  a felszeletelt cukkini, fehérrépa, hagymás gomba, majd a tejszínes hal. Majd a maradék krumplival befedjük és az egészet tejföllel meglocsoljuk. A tetejére rendezgetjük a bacon szeleteket, lefedjük és 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Utána levesszük a fedőt és addig sütjük tovább, míg a bacon megpirul.
Tálaláskor citromszeletekkel díszíthetjük. 




Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése