Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2013. szeptember 29., vasárnap

Fahéjas, gyömbéres cukormázzal bevont sült alma







·        8-10 db közepes méretű alma
·        15 dkg cukor
·        1 kiskanál margarin
·        2-3 csipetnyi fahéj
·        1 csipetnyi őrölt gyömbér
·        1 zacskó mazsola


Az almákat megmossuk, csutkáját eltávolítjuk és egy nagyobb tepsibe, tűzálló tálba helyezzük. A mazsolát beleszórjuk az almák közepébe, megszórjuk két kanálnyi fahéjas cukorral,  majd 180 fokos sütőbe tesszük. Kb. 25 percig sütjük, mikor már jó puha, kivesszük. 

Közben a cukrot a margarinnal addig hevítjük, míg szépen el kezd karamellizálódni. Addig kevergetjük, míg szép világosbarna lesz. Belekeverjük a fahéjt, gyömbért, majd az egészet óvatosan rácsurgatjuk az almákra. Ha még keményedés előtt tányérra szedjük, az olvasztott cukorból egy kés segítségével, díszítést is készíthetünk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése