Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2016. július 23., szombat

Sajtos brokkolis csirkemell


























  • kb 60 dkg filézett csirkemell
  • 4-5 rózsa brokkoli 
  • ízlés szerinti fűszerkeverék (nálam most mexicói)
  •  kb 20 dkg reszelt edami vagy trappista sajt
  • olaj
  • paradicsom a tálaláshoz

  1.  A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd 3-4 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és legalább 10 percig pihentetjük.
  2. Ezalatt a  brokkolit enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. 
  3. Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes lángon a hús mindkét oldalát megsütjük. Egyszer megfordítva, oldalanként kb 4-5 perc. 
  4. Egy hőálló tálat kikenünk a megmaradt zsiradékkal, belerakjuk a megsült csirkemellet. Ráhalmozzuk a brokkolit, rászórjuk a sajtot és 180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad. Köretnek krumplipürét, sült krumplit ajánlok, én paradicsommal fogyasztottam. :)


 
























Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett! És már a színe is meghozza az ember étvágyát :-)

    VálaszTörlés