Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kisgyermek anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Verus

2016. július 17., vasárnap

Tejszínes csirkés zöldbableves



























  • fél kg vágott zöldbab (nálam fagyasztott)
  • 40 dkg filézett csirkecomb
  • 2 sárgarépa
  • 2-3 burgonya
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • só, bors, morzsolt majoránna
  • 2 dl 22%-os főzőtejszín (Lidli)
  • 5 dkg margarin

  1.  A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a margarinon üvegesre pároljuk. 
  2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkehusit, felöntjük kb 3 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, karikákra vágott répát, felkockázott burgonyát és további kb egy liter vizet. Ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával.
  4. Végül belekeverjük a tejszínt is és egyet rottyantunk rajta. 



























Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése