- 1 kg sárgabarack
- 60 dkg liszt
- 25 dkg cukor (nálam nádcukor)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás + 1 a tetejére
- 1 zacskó sütőpor
- 8 evőkanál búzadara
- 2 zacskó vaníliás cukor
- fahéj
- kb 1,5 dl tej
- porcukor a tetejére
- Egy nagy tálban összegyúrjuk a szobahőmérsékletű hozzávalókat. Liszt, sütőpor, lágy vaj, tojás, só, cukor. 10 percig pihentetjük.
- A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
- Az egyik felét sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe helyezzük Megszórjuk 5 evőkanál búzadarával, majd ráhelyezzük a kimagozott, felezett barackokat, héjukkal lefelé. Megszórjuk a maradék darával, fahéjjal, vaníliás cukorral majd rátesszük a másik réteg tésztát.
- A tetejét lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.
- 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésesben 160 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje nagyon pirul, fedjük le alufóliával.
- Kihűlés után szeleteljük, a tetejére porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése