Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. augusztus 7., péntek

Saslik


Egy hosszú, meleg nap végén készítettem, viszonylag gyorsan készen van és nagyon finom, ideális könnyű vacsora. Csirkemell, zöldségek, pár hurkapálcika, ízlés szerinti fűszerek....Mivel erkélyem, grillezőm nincs, így maradt a sütő! :))


Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 padlizsán
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 1 nagyobb pritamin paprika
  • 2 fej hagyma
  • pár gerezd fokhagyma (nálam egy kisebb fej)
  • 2-3 db krumpli
  • fűszerkeverék, nálam mézes-chilis
  • 2-3 evőkanál olíva olaj

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és kisebb darabokra, vagy karikára vágjuk. 
  2. A húst és a krumplit egy tálba tesszük, befűszerezzük, adunk hozzá 2-3 evőkanál olajat is. Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha 2-3 órán át pácoljuk. 
  3. A cukkinit karikákra, a padlizsánt, hagymát, paprikát kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk. 
  4. Végül az összes hozzávalót egymást váltogatva feltűzzük egy hurkapálcikára, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a megmaradt fűszeres olajjal. 
  5. 180 fokos előmelegített sütőben, fóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 10-15 percig pirítjuk. 


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, szívesen elfogadtam volna belőle vacsorára 😊. Régebben mi is gyakrabban sütöttünk saslikot, olyan grillsütőnk volt, amiben ezt is ellehetett készíteni. Sajnos már tönkrement a gép, így saslik sincs... de ez nagyon jó ötlet 😊

    VálaszTörlés