Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2020. október 29., csütörtök

Mac and cheese



Nimród mostanában youtube-os főzős videókkal bombáz, hogy Anya...ezt meg ezt főzzük meg. Ez is egy ilyen alkalom szüleménye! Mivel nagyon szeretjük a sajtos tésztát, így nem volt kérdéses, hogy ezt is ki fogjuk próbálni. Igazi sajtos tészta, amerikai módra! :)) Mindenkinek nagyon ízlett, így biztos, hogy másokor is el fogom készíteni, próbáljátok ki! :))


Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 30 dkg szarvacska
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vörös cheddar vagy red leicester sajt ( Lidl)
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • csipetnyi szerecsendió ( elhagyható)
  • 2 csapott evőkanál liszt és pici tej a habaráshoz

  1. A tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy közepes méretű edényben megmelegítjük a tejet, beletesszük a vajat, majd a reszelt sajtot.
  3. A sajt eleve elég sós, így csak kicsit sózzuk meg, a végén még adhatunk hozzá. Ízlés szerint megszórjuk borssal, szerecsendióval, majd kis lángon addig kevergetjük, míg a sajt teljesen felolvad a tejben. 
  4. A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük és ezzel sűrítjük be a mártást. Egyet rottyantunk rajta és készen is van. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én egy pici borst tekertem még rá.
  5. Egy tálba szedjük a tésztát, ráborítjuk a mártást, összekeverjük és tálalhatjuk is. 





Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, fincsi lehetett! A tányérjaid is nagyok szépek! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! A tányérokat imádom, sajnos csak kettő van belőle, vigyázok is rájuk nagyon!🙂

      Törlés