·
70 dkg darált sertéshús
·
4 szikkadt zsemle
·
kb. 1,5 dl tej
·
3 tojás
·
1,5 evőkanál zsemlemorzsa
·
1 közepes fej
vöröshagyma
·
2 gerezd fokhagyma
·
fél csokor petrezselyem
zöldje
·
só, bors
·
1 kiskanál őrölt pirospapika,
·
2-3 csipetnyi őrölt
kömény
·
olaj a sütéshez
A száraz
zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha
többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és majd úgy adjuk a húshoz. A
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon, gyakori kevergetéssel üvegesre
pároljuk, enyhén megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát és további fél percig kevergessük. Majd tegyük félre, hagyjuk
kihűlni. A darált húst tegyük egy nagyobb tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
adjuk hozzá a tojásokat, a kinyomkodott zsemléket, a többi fűszert,
zsemlemorzsát majd a hagymát is. Alaposan keverjük össze, legjobb kézzel
átgyúrni az egészet. Fedjük le és legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe,
hogy az ízek jól összeérjenek.
Kézzel
formázzunk diónyi nagyságú gombócokat és bő, forró olajban, közepes lángon süssük meg.
Főzelékek kísérőjeként nagyon finom.
Nagyon helyesek a golyók:)) És biztosan finomak is!:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)Hamar el szoktak fogyni.....
TörlésNagyon szepen koszonom a latogatasod!:)
VálaszTörlésHa csak fele olyan finom, mint amilyen jol nez ki, mar akkor is mennyei a fasirtgolyod:)
Örülök, hogy ide találtál, üdv köztünk :-)
TörlésIgen, tényleg nagyon finomak, főleg, hogy amolyan falatnyi darabok, kívül ropogós, belül puha. Rendszeresen dupla adagot készítek, mert a gyerekeim seperc alatt felfalják :-)