·
50 dkg liszt
·
2 evőkanál olaj
·
1 csomag szárított
élesztő
·
1 kiskanál só
· csipetnyi bors
·
1 kis pohár natúr
joghurt (150 g)
·
2-2,5 dl víz
·
1 gerezd fokhagyma +
kb. 5 evőkanál olaj
A szoba-hőmérsékletű hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük és egy
közepesen lágy, de rugalmas tésztát dagasztunk. Konyharuhával lefedve meleg
helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk,
8 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük és kb. 10 percig pihentetjük.
Egyenként 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk. Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal és felhevítjük.
Forró serpenyőben kezdve néhány perc alatt megsütjük. Ha már foltos, akkor fordítjuk meg,
oldalanként kb. 2-3 perc kell neki, közepes lángon. 3-4 db után ujra kicsit megolajozzuk a serpenyőt.
Bármilyen feltéttel szuper, fokhagymás olajjal, vagy akár mint a lángos, sajtos tejfölösen is nagyon finom.
A gyerekeim
imádták, koktélparadicsommal szinte az egészet felfalták. Gulyásleves mellé
sütöttem pogácsa helyett, legközelebb duplázni fogom az adagot, hogy nekem is
jusson :-))
Kacérkodok vele én is :) Megjegyzem, mert biztos finom.
VálaszTörlésBátran ajánlom, nem macerás és tényleg nagyon finom :-)
VálaszTörlésMár Rozánál is megcsodáltam:)Nálad is:)
VálaszTörlésNagyon tetszik, hogy te is a "fúziós konyha" alapelvein magyar gulyásleveshez kínálod. :-)
VálaszTörlésNálunk mexikói chilisbabhoz szeretik a legjobban. :-)))
De azért szoktuk igazi indiai kajákhoz is enni.
Nagyon szemrevaló. Vajh megsül grill lapon is? Miért is ne?
VálaszTörlésNagyon jó recept! Én is gyakran csinálok indiai ételt. Húsz évvel ezelőtt kóstoltam elősző indiai ételt, azóta sütöm- főzöm,többféle forrásból. Ezt is megfogom próbálni.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :)
Törlés