·
1 csirkemell ( 60-70
dkg)
·
só, bors
·
csipetnyi gyömbér
·
1 gerezd fokhagyma
·
1 evőkanál méz
·
aszalt szilva
·
néhány szem dióbél
·
néhány csipetnyi fahéj
·
12-14 vékony szelet bacon
·
olaj
A csirkemellet
megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy
mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel, 4-5
evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a
pácban hagyjuk legalább 2 óráig.
Pácolás után két-három
baconszeletre ráfektetjük a csirkemell szeletet, két, három szilvát, illetve
dióbelet ráhelyezünk, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal, és az egészet
feltekerjük. A hústekercseket egy kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá fél
dl vizet és fóliával letakarva 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Utána
levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, míg a bacon szépen megpirul.
Burgonyapürével tálaljuk.
Igazi különleges csemege:) Szeretném azt hiszem:)
VálaszTörlésMinden összetevőjét egyenként is imádom, de így egyben....gyönyörű! Mentettem is a receptet!
VálaszTörlésEz igazi finomság lehet, nagyon guszta! Dióm nincs(nem lehet kapni mostanában) és nem is tudom mikor lesz, de nagyon szívesen kipróbálnám ezt a receptet!
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet. Érdekes kombináció, de finom. Nemsokára nevezhetsz is vele :)
VálaszTörlésKati, Teller-cake, Éva és Martinelli, köszönöm. Tényleg nagyon finom, különleges csemege és viszonylag gyorsan elkészíthető.
VálaszTörlés