·
1 kg csirkeszárny,
·
1 zacskó Fűszeres
csirkeszárnyak fűszerkeverék
·
2-3 gerezd fokhagyma
·
1 kg burgonya
·
2 evőkanál zsír
A család egyik
kedvenc étele sült, ropogós csirkeszárny, de hosszú út vezetett idáig. A
gyerekek nem nagyon voltak hajlandóak szárnyat enni, ezért azt találtam ki,
hogy nem csak a kis vékony csontos részt vágom le, aminek a macsek nagyon örül, hanem a v alakú szárnyat is
a porcnál kettévágom. Így aztán már semmi nem emlékeztetett szárnyi mivoltára….És személy szerint bátran
állítom, hogy a csirkén ezeknek a kis szárnyacskáknak van a legfinomabb,
legpuhább húsa.
Miután
feldaraboljuk a szárnyakat bedörzsöljük a
fűszerkeverékkel és lefedve legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Előveszünk egy
nagyobb tepsit, beletesszük a csirkeszárnyakat, majd köré rendezgetjük a megpucolt, karikákra
vágott burgonyát, félbe vágott fokhagymagerezdeket. A burgonyát
enyhén megsózzuk, két evőkanálnyi zsírt ide-oda pöttyintünk, majd az egészet
lefedjük fóliával. 200 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát
levéve a szárnyakat ropogósra sütjük. Külön vizet nem kell hozzá adni.
Jó étvágyat
kívánok!
Boldog új esztendőt kívánok! :)
VálaszTörlésVerus ! Ma egész nap Téged emlegettelek, amikoris kb 3 kg isteni csirkeszárnyat kifiléztem, azaz a gyenge csontokat egy-egy tekeréssel eltávolítottam a szárnyakból. Nálunk az unokák, de mi is nagyon imádjuk a csirke szárnyat, de nem tudom elviselni, hogy a felét "kidobják", mert a csont körül - a jó kis porcogós részt - már nem rágcsálják meg. Szerintem meg ott a legfinomabb a csirkének e nemes része :))) na kiszúrtam a csapattal, no meg jómagammal is, mert vagy 50 db szárnyat mire kifiléztem, hát még ott is izzadt :)))) Kiváncsi leszek majd az összhatásra, amikor sorra kerülnek a szárnyak az étkező asztalon :)))
VálaszTörlés