Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. május 16., csütörtök

Petrezselymes tócsni

 


·        1 kg burgonya
·        2 tojás
·        5-6 evőkanál liszt
·        só, bors
·        4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyem
·        olaj a sütéshez
·        tejföl, reszelt sajt

A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük egy nagyobb tálba és hozzákeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, apróra vágott hagymát, petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. Azonnal sütjük, különben a burgonya levet ereszt, valamint megszürkül. Egy serpenyőben felfórosítjuk az olajat és a burgonyamasszát egy evőkanál segítségével az olajba tesszük, majd a kanál hátával kb. 1 cm vékony lepényekké simítjuk.

 Én kb. másfél evőkanálnyi tócsnikat szoktam sütni. Mindkét oldalát mérsékelt lángon kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.




4 megjegyzés:

  1. Jöhet! Minden mennyiségben. :)
    Kellemes "hosszú hétvégét" kívánok!

    VálaszTörlés
  2. De szeretnék most nagyon jól lakni vele! :D De guszta!

    VálaszTörlés
  3. Finom és szépen megsült! Én kicsit más ételt készítettem a reszelt burgonyából prószát.Zalában az aludttejes változat a megszokott.

    VálaszTörlés
  4. Egy kefir kell bele és nem lesz szürke a szine.

    VálaszTörlés