· 1 nagy fej vöröshagyma
·
2 gerezd fokhagyma
·
1 konzerv Bonduelle vörösbab
·
1/2 konzerv kukorica
· só, bors, morzsolt majoránna, morzsolt oregáno
·
1 kiskanál cukor
· 2 kis konzerv sűrített paradicsom
· olaj
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot, fél konzerv kukoricát, a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, cukorral, a szárított majoránnával, oregánoval. Adunk hozzá kb. két dl vizet és fedő alatt 20 perc alatt összefőzzük. Ha a kertünkben adódik némi friss petrezselyem, tálalások megszórjuk vele a tetejét.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése