Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. június 27., csütörtök

Kukoricás-kolbászos muffin



·        25 dkg liszt
·        2 tojás
·        1 - 1 dl natúr joghurt, tejföl
·        só, bors, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipetnyi szódabikarbóna
·        10 dkg morzsolt kukorica
·        7 dkg puha, füstölt parasztkolbász
·        20 dkg reszelt trappista sajt

A családban inkább a sós muffinoknak van sikere, ezt  nemrég sütöttem az alapján, hogy mit talátam a hűtőben. Gyorsan elfogyott :-)) 

 A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeveresésest 160-ra. A tészta hozzávalóit a kukorica, a kolbász, és sajt kivételével egy tálban alaposan összekeverjük. Egy fél kiskanálnyi sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá, végül hozzákeverjük a kis kockákra vágott kolbászt, kukoricát, 5 dkg reszelt sajtot. Krémszerű tésztát kell, hogy kapjunk, ha nagyon sűrű lenne, kis tejjel lazíthatjuk. A formát kikenjük margarinnal, majd a tésztát egyenlően elosztjuk a formákban, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 20-25 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése