· hal fűszerkeverék
·
1 kg burgonya
·
1 üveg Bonduelle szeletelt gomba (280 g)
· 1 közepes méretű cukkini, 3 db. fehérrépa
· 2 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor zöldhagyma
· 2 dl tejszín
· só, bors, 2 gerezd fokhagyma
·
1 csokor petrezselyem
· 2 dl tejfől
· 8-10 szelet bacon
A halfiléket felkockázzuk,
megszórjuk a hal fűszerkeverékkel, én kb két evőkanálnyit tettem rá, hozzáadjuk a
tejszínt, összekeverjük és lefedve legalább 2 órán át a hűtőben pácoljuk.
Közben a cukkínit, fehérrépát
megpucoljuk és sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük. A burgonyát héjastól
sós vízben szintén megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük
és kevés olajon a karikákra vágott újhagymásval együtt megpároljuk, majd
hozzáadjuk a gombát, apróra vágott petrezselymet is. Enyhén sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól átkeverjük, majd levesszük a
tűzről.
A római tálat 10 percre vízben
áztatjuk, majd kiöntve a vizet, megtöröljük, olajjal kikenjük és elkezdjük rétegesen lerakni a hozzávalókat.
Alulra jön a
megtisztított, karikákra vágott főtt burgonya fele, a felszeletelt
cukkini, fehérrépa, hagymás gomba, majd a tejszínes hal. Majd a maradék
krumplival befedjük és az egészet tejföllel meglocsoljuk. A tetejére
rendezgetjük a bacon szeleteket, lefedjük és 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük. Utána levesszük a fedőt és addig sütjük tovább, míg a bacon megpirul.
Tálaláskor citromszeletekkel díszíthetjük.
Tálaláskor citromszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése