Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2014. február 18., kedd

Zöldséges burgonyaágyon sült sertéstarja




·       5-6 szelet sertéstarja
·       70 dkg burgonya
·       2-2 sárgarépa, fehérrépa
·       4 nagy fej hagyma
·       4-5 gerezd fokhagyma
·       só, bors, pirospaprika
·       2 evőkanál zsír vagy olaj
·       friss petrezselyem zöld


A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával enyhén bedörzsöljük. A burgonyát megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket, hagymát is megpucoljuk.  Egy nagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, majd rétegesen lerakjuk a burgonyát,  hagymát, a karikákra vágott répát, fokhagymát. 
Megsózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd a tetején elrendezgetjük a tarjaszeleteket. A tetejére vastag karikákra vágott hagymát teszünk. Lefedjük és kb. másfél óráig 180-200 fokos sütőben sütjük. Ha megpuhult, fedő nélkül megpirítjuk. Savanyúsággal tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok!





1 megjegyzés:

  1. Kedves Vera! Kérem ha teheti minden gasztronómiai ötletét, receptét ossza meg velünk...Személyünkben (egy fiatal pár) a receptjei tovább élnek...

    VálaszTörlés