·
5-6 szelet sertéstarja
·
70 dkg burgonya
·
2-2 sárgarépa,
fehérrépa
·
4 nagy fej hagyma
·
4-5 gerezd fokhagyma
·
só, bors, pirospaprika
·
2 evőkanál zsír vagy
olaj
·
friss petrezselyem zöld
A tarja
szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával enyhén bedörzsöljük.
A burgonyát megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket, hagymát is
megpucoljuk. Egy nagy tűzálló tálat
kikenünk zsírral, majd rétegesen lerakjuk a burgonyát, hagymát, a karikákra vágott répát, fokhagymát.
Megsózzuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd a tetején elrendezgetjük a
tarjaszeleteket. A tetejére vastag karikákra vágott hagymát teszünk. Lefedjük
és kb. másfél óráig 180-200 fokos sütőben sütjük. Ha megpuhult, fedő nélkül
megpirítjuk. Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat
kívánok!
Kedves Vera! Kérem ha teheti minden gasztronómiai ötletét, receptét ossza meg velünk...Személyünkben (egy fiatal pár) a receptjei tovább élnek...
VálaszTörlés